Interjú

Yhoan Andzouana, a kétgólos balhátvéd

Yhoan Andzouana, a kétgólos balhátvéd

A-CSAPAT
|
Interjú
| va 29.10.2023, Nagy Krisztián, foto: Cséfalvay Á.András, Lelkes Ernő

„Itt van velem a családom is, így még nagyobb öröm, hogy a kislányom élőben láthatta a találataimat.” Yhoan Andzouana volt tegnap a nyerőember.

„A hétközi kupamérkőzés és az azzal járó hosszú után nem volt egyszerű dolgunk. A Nagymihály a mérkőzés nagy részében mélyen védekezett, így meg kellett találnunk az üres területeket, a lövőhelyzeteket. Szerintem az első huszonöt percben ezt jól is csináltuk, megszereztük a vezetést, amitől kicsit kijjebb merészkedett az ellenfél. Biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk jobban is futballozni. A három pontnak viszont nagyon örülünk, remélem ez egy kis nyugalmat és löketet ad a csapatnak” mondta a tegnapi DAC-Nagymihály (2:1) ligameccs után Yhoan Andzouana.

A 26 éves kongói válogatott játékos viselte ismét a csapatkapitányi karszalagot, és valódi vezérként viselkedett – épp ő szerezte a sárga-kékek mindkét találatát. „Eléggé hasonlítottak, csak az oldal változott. Az első gólomnál a hosszú sarkat vettem célba, a másodiknál pedig a rövidet, mivel a vendégek védője kilépett rám. Örülök, hogy ezúttal én lehettem a nyerőember. Legutóbb még ifjúsági játékosként szereztem két gólt egy meccsen. Itt van velem a családom is, így még nagyobb öröm, hogy a kislányom élőben láthatta a találataimat” – tette hozzá balhátvédünk, aki az aktuális bajnoki idényben eddig háromszor volt eredményes, összesítve pedig 88 ligamérkőzésen tíz gólt lőtt a DAC színeiben.

article_bannerarticle_banner