Interjú

Matej Trusa: Minden mérkőzésen igyekszünk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani

Matej Trusa: Minden mérkőzésen igyekszünk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani

A-CSAPAT
|
Interjú
| hé 30.10.2023, Nagy Krisztián, foto: Cséfalvay Á.András, Lelkes Ernő

„Bízom benne, hogy ezek a pontok még jobb teljesítményre és eredményekre ösztönöznek minket.” A nagymihályi származású játékos nevelőklubja elleni első győzelmét aratta.

„Ebben a nem egyszerű helyzetben az ehhez hasonló győzelmek rendkívül fontosak számunkra. Bízom benne, hogy a Nagymihály elleni összecsapáson szerzett pontok még jobb teljesítményre és eredményekre ösztönöznek minket. Tisztában vagyunk vele, hogy nem nyújtottunk ideális teljesítményt szombaton, de ebben a szakaszban a három pont a fontos. A szemszögemből ez amiatt volt, hogy túlságosan is győzni szerettünk volna. Benne volt a fejünkben, hogy az előző találkozók nem a legjobban sikerültek számunkra. Természetesen érzékeltük a lelátókról érkező füttyszót, magunk is tudjuk, hogy a játékunk nem volt ideális, de ezúton is szeretném megkérni a szurkolókat, hogy továbbra is támogassanak minket, mert mindegyik mérkőzésen igyekszünk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani és bízom benne, hogy fordul majd a kocka” – nyilatkozta a Nagymihály elleni szombati győztes összecsapást követően a zempléniek neveltje, Matej Trusa, aki első sikerét jegyezte az anyaegyesülete ellen.

„A Nagymihály elleni összecsapás rendkívül különleges volt számomra. Tudtam, hogy így lesz, igyekeztem fel is készülni erre. Nagyra tartom a klubot, ahol felnőttem, gyerekkoromtól rengeteget tettek ott értem, ám így is be akartam találni nekik. Örülök a győzelemnek, gyűjtögetnünk kell a pontokat. Tisztában voltunk azzal, hogy mélységi védelem ellen fogunk futballozni, egy ilyen csapatot mindig nehéz feltörni. Fontos volt nyomást helyezni rájuk, például a kapujuk elé érkező beadásokkal. Néhányszor ez sikerült is. Kiválóan kezdünk, de a feleslegesen bekapott gólok sok energiánkat emésztik fel. Ezeket el kellene kerülnünk a soron következő összecsapásokon. Szerencsére szombaton Yhoan Andzouana a kezébe vette a dolgokat és lényegében eldöntötte a meccs kimenetelét. Rögtön mondtam is neki, hogy igazi csapatkapitányként futballozott. Örülök neki, nagyot lendített az együttesen” – tette hozzá a 22 éves, Nagymihályban született labdarúgó, aki nyáron a Plzeň gárdájától igazolt hozzánk.

article_bannerarticle_banner