Interjú

Romaric Yapi: Nem találok szavakat

Romaric Yapi: Nem találok szavakat

A-CSAPAT
|
Interjú
| hé 13.5.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő, Fekete Nándor
article_banner
article_banner

„Nagyon boldog vagyok, amiért sikerült megszereznem az első gólomat a DAC színeiben, ráadásul ebben a stadionban, ilyen parádés hangulatban.” Romaric Yapi, a tegnapi rangadó hőse első találatát szerezte profiként.

Gratulálunk a gólodhoz és a győzelemhez is. Milyen érzések vannak benned a lefújást követően?
„Csodálatosak. Nagyon nehéz összecsapást nyertünk meg, amely során komoly nyomás nehezedett ránk, rengeteg érzelem volt a pályán és azon kívül is. Nagyon boldog vagyok, amiért sikerült megszereznem az első gólomat a DAC színeiben, ráadásul ebben a stadionban, ilyen parádés hangulatban. Nagyon mélyről kapaszkodtam vissza, sokáig sérült voltam. Akkor azt gondoltam, számomra már befejeződött ez a szezon, de újra visszatértem és egy rendkívül fontos győzelemhez segíthettem a csapatot. Őrület volt, nem is találok igazán erre szavakat.”

Beszéljünk a gólodról. Védőként hogyan kerültél az ellenfél tizenhatosába és hogyan láttad a találatodat megelőző támadást?
„A pályára lépésem előtt a vezetőedző is kihangsúlyozta, hogy ha lehetőségem nyílik egy az egyben benyomulni a tizenhatosba, megzavarva az ellenfél sorait, akkor ne habozzak. Beléptem a támadásba és elhatároztam, hogy beindulok az ellenfél büntetőterületébe. Vitálishoz passzoltam, aki Dimunhoz játszott, majd beindultam a védőm mögé. Milan parádés labdával ugratott ki, én pedig arra gondoltam, hogy ha már a tizenhatosban vagyok, ellövöm és majd meglátjuk, mi lesz belőle. Szerencsére gól lett. Szinte alig hittem el, hogy bement, elképesztő érzés volt. Ez volt professzionális pályafutásom első találata, utoljára talán 17 évesen lőttem gólt. Az egész csapattal ünnepeltem, amely ezúttal is mindent megtett a sikerért. Nagyon fontos számomra ez a találat, hiszen sokáig sérüléssel küzdöttem. Szerencsésnek érzem magam, hogy én dönthettem el ezt a nagy rangadót. A következő fontos lépés a Zsolna elleni összecsapás megnyerése lesz, remélhetőleg ismét én szerzem majd a győztes találatot.”

Bár jelenleg a tabella második helyén állunk, tisztában vagyunk vele, hogy nagy valószínűség szerint csak a Zsolna elleni három pont garantálja az európai kupaszereplésünket, hiszen a Nagyszombatnak nem szabadna több pontot szereznie nálunk a zárófordulóban.
„Ahogy mondtam, győzni utazunk Trencsénbe, remélhetőleg sikerrel vesszük a sárga-zöldek elleni összecsapást és kvalifikáljuk magunkat az Európa Konferencia Liga következő kiírásába.”

article_bannerarticle_banner