Interjú

Taras Kacharaba: Kétszáz százalékra

Taras Kacharaba: Kétszáz százalékra

A-CSAPAT
|
Interjú
| ke 14.5.2024, Nagy Krisztián, foto: Fekete Nándor, Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

„Bízom benne, hogy ha folytatjuk az elmúlt három mérkőzésen mutatott teljesítményünket, miénk lesz a második hely.” Az ukrán védő a csapatszellemet és a lelátóról érkező támogatást emelte ki a Nagyszombat felett aratott győzelem után, a Zsolna ellen pedig hisz a szezon sikeres lezárásában.

Taras, hogyan értékelnéd a Nagyszombat elleni győztes rangadót?
„Pozitívan, hiszen azzal a tudattal léptünk pályára, hogy rendkívül fontos az eredmény, hogy még erősebben és magabiztosabban utazhassunk Trencsénbe a Zsolna elleni összecsapásra. A szurkolók támogatásával bízom a csapatunk erejében. A Nagyszombat kemény ellenfél, amely a pontszerzés céljával érkezett Dunaszerdahelyre. Az első félidőben mélyen hátra húzódva futballoztak, a gyors ellentámadásokra vártak. Mi is szervezettek voltunk, nem mentünk fejetlenül előre, türelmesen kivártuk a kínálkozó lehetőséget. Természetesen segített a gól, azt követően kicsit felszabadultabban játszhattunk. Ismét bebizonyosodott, mennyire fontosak a csereként pályára lépők, a legutóbbi nyolc-kilenc meccsen mindannyiszor lendítettek a csapaton, meghozva a szükséges energiát.”

Már vasárnap előtt is tisztában voltunk vele, hogy az utolsó fordulóban le kell győznünk a Zsolnát. A Nagyszombat elleni siker még semmiről sem döntött, így főleg mentális szempontból volt fontos.
„Természetesen. A legutóbbi találkozókon megy a szekér, egymásért küzdünk. Ez az edzéseken, az öltözőben, de a meccsek során a pályán is látható. Győztes hangulat uralkodik, ha valakinek nem sikerül valami, a többiek támogatják. Remélhetőleg ebben a szellemben folytatjuk majd és továbbra is megküzdünk egymásért.”

A gárda fejlődése abban is megnyilvánult, hogy a legutóbbi két hazai találkozón tényleg csodálatos hangulat volt. hogyan láttad ezt vasárnap?
„Kiváló volt. Az idegenbeli meccseken is mögöttünk vannak a szurkolók, függetlenül attól, száz vagy háromszáz kilométert kell megtenniük. Remek dolog teltház előtt pályára lépni odahaza, érezzük a győztes szellemiséget és az energiát. Ez mentálisan is nagyon sokat segít. Remélhetőleg a lehető legtöbben kísérnek el Trencsénbe is minket, hazai környezetet teremtve.”

Muñoz vezetőedző a vasárnapi rangadó után kijelentette, hogy a Zsolna elleni lesz életünk legfontosabb összecsapása. Mit vársz a mérkőzéstől és hogyan lehetünk sikeresek?
„Hasonlóan nehéz találkozóra számítok, mint a Slovan, a Zólyombrézó és a Nagyszombat ellen. Főleg a pszichikáról szól majd az összecsapás. Az említett ellenfelekkel szemben megmutattuk, hogy kemény csapat vagyunk és azokat a találkozókat is sikerrel vesszük, amelyeken nyomás alatt vagyunk. Talán ez a segítségünkre is van, mindegyikünk a maximumot nyújtotta. Tisztában vagyunk vele, mit jelent a Zsolna elleni meccs a klubnak. Kétszáz százalékot kell nyújtanunk, csak így lehetünk sikeresek. Az ellenfél is megküzd a saját céljaiért, de bízom benne, hogy ha folytatjuk az elmúlt három mérkőzésen mutatott teljesítményünket, miénk lesz a második hely.”