Mérkőzés

Előkészületi mérkőzésen: FK Austria Wien - DAC 1904 3:0 (0:0)

Előkészületi mérkőzésen: FK Austria Wien - DAC 1904 3:0 (0:0)

A-CSAPAT
|
Mérkőzés
| pé 26.1.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

A téli felkészülés második mérkőzésén péntek délután a bécsi Austria otthonában lépett pályára a DAC. A hazaiak az utolsó félórában lőtt három találattal nyertek.

A bécsi Generali-Arena zárt kapui mögött abszolváltuk a téli felkészülési időszak négy tervezett meccséből a másodikat. A hazai Austria számára, amely az osztrák élvonal nyolcadik helyén áll, ez volt a tavaszi idény főpróbája.

Xisco Muñoz vezetőedző ma sem számolhatott több játékos szolgálataival. Goure, Csinger és Gavrić hosszabb ideje harcképtelenek, de Veselovský, Redzic, Krivokapić és Romero is kidőlt, míg Ramadan az Ázsia-kupán szerepel. Múlt szombati győztes gólunk szerzője, Oliver Jürgens átigazolása még nem vált véglegessé.

Akárcsak egy hete a Hartberg ellen, ezúttal is sárga-kék szerelést húzott a somorjai Nathan Vitor De Almeida Silva és Dmytro Dobranskyi, valamint a győri Keresztes Krisztián is. Az akadémiánkról az edzői stáb a Nino Žiga, Angyal Botond, Vidnyánszky Mátyás, Matúš Kucman négyest hívta meg Bécsbe.

A 24-szeres osztrák bajnok csapatkapitánya, Fischer pár másodperc elteltével egy távoli lövéssel tette próbára Popović éberségét. A 2. percben egy szép támadás után Dolček egyedül állt szemben a hazaiak hálóőrével, de ziccerben csak a bal kapufát találta el! Az erős kezdés után a két tizenhatos között folytatódott a játék, mindkét csapat letámadta az ellenfelet és pálya minden egyes méteréért zajló küzdelem volt a jellemző. A 34. percben a DAC színeiben bemutatkozó Dolček hagyott ki újabb lehetőséget, aki remek helyről, picivel a tizenhatos mögül végezhetett el szabadrúgást, de fölé szállt a lövése. Két perccel később a hazaiak is szinte ugyanonnan végezhettek el pontrúgást, Fizt a kapufát találta telibe. Harmadszorra is szabadrúgásból kínálkozott esély a gólszerzésre: az első játékrész utolsó percében Vitális célozta meg a bal alsó sarkat, ám Früchtl kapus kiütötte a labdát.

A félidőben Keresztes és Dolček helyére Kaša és Káčer érkezett. Egy beadás után az aktív Fitz fejelt épphogy fölé, a másik oldalon Früchtl kapus szabálytalanul (és elég brutálisan) állította meg Trusát a tizenhatos előtt, majd Vitális szabadrúgását ütötte ki a léc alól. Egy óra után Andzouana lövésénél is résen volt a hazai hálóőr. Ezután kilencet cseréltünk, az osztrákok kettőt, és alig egy perc múlva a bécsiek megszerezték a vezetést. Fitz lövését Petrᚠmaga elé ütötte, a csereként beállt Schmidt pedig közelről a kapuba talált - 1:0. Ezt követően a lilák átvették a játék irányítását, és további két gólt rúgtak. A 72. percben egy jobboldali támadás végén Gruber átemelte a kifutó Petrášt - 2:0. A végeredményt a 81. percben Plavotic állította be, aki az ötösről könnyedén küldte hálónkba a labdát - 3:0.


A jövő hét folyamán rögtön két találkozó is vár csapatunkra. Január 31-én, szerdán 13.00 órától a Mol Akadémián a Somorját fogadjuk, február 3-án, szombaton pedig ugyanebben az időben a Zlínt látjuk vendégül a MOL Arénában.

FK Austria Wien - DAC 1904 3:0 (0:0)
Generali-Arena, Bécs, 2024. január 26., péntek, 15:00 ó, felhős idő, +8°C
Góllövők: 64. Schmidt 1:0, 72. Gruber 2:0, 81. Plavotic 3:0
Sárga lap: 33. Graca, 57. Früchtl
Játékvezető: Koscielnicki - Tikal, Nowotarski, 0 néző
DAC: Popović (63. Petráš) - Gruszkowski (63. Pinto), Brunetti (63. Dobranskyi), Keresztes (46. Kaša), Mendez (63. Nathan) - Herc (63. Čermák), Dimun (63. Angyal), Vitális (63. Žiga) - Dolček (46. Káčer), Trusa (63. Barišić), Andzouana (63. Záhradník, 87. Kucman). Edző: Xisco Muňoz.
Austria: Früchtl - Handl, Martins (71. Plavotic), Galvao (71. Meisl) - Ranftl, Fischer (79. Pazourek), Potzmann (63. Holland), Polster (63. Gouenouche) - Vucic (46. Schmidt), Huskovic (63. Gruber), Fitz. Edző: Michael Wimmer.

STATISZTIKA:
Lövés – kapura 6:3, mellé 5:2
Szöglet – 1:2
Les – 2:3

article_bannerarticle_banner