Interjú

Moussa Koné: A szurkolóknak ajánlom az első gólomat

Moussa Koné: A szurkolóknak ajánlom az első gólomat

A-CSAPAT
|
Interjú
| va 31.3.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

„Remek érzés volt a szurkolóinkkal ünnepelni, nagyon fontosak a számunkra.” Szenegáli támadónk lett a DAC 197. élvonalbeli gólszerzője. Az általa értékesített büntető volt az első, amit csapatunknak befújtak ebben a bajnoki idényben.

Hogyan értékelnéd a Rózsahegy elleni mérkőzést?
„Szerintem jó meccset játszottunk. Az első húsz perc nem volt megfelelő a részünkről, de a vezetés megszerzését követően, sőt már előtte is, mi birtokoltuk többet a labdát. Viszont csak egy ponttal gazdagodtunk, amivel azonban elégedettek lehetünk. Hármat akartunk, de idegenből az egy sem rossz. A következő összecsapásra még alaposabban fel kell készülnünk, hogy otthon tartsuk a pontokat. Jó dolog, hogy megtartottuk a Rózsaheggyel szembeni előnyünket a tabellán, de a jövő héten mindenképpen győznünk kell.”

Láttad a büntetőt megelőző kezezést?
„Igen, meg is beszéltük az esetet a játékvezetővel. Először azt mondta, nem gondolja, hogy szabálytalanság történt, de kihívták a VAR-monitorhoz és végül befújta a tizenegyest. Andzouanával megbeszéltem, hogy én leszek az ítéletvégrehajtó, ő pedig beegyezett, így megszereztem az első találatom sárga-kékben, amiért nagyon boldog vagyok.”

Mikor döntötted el, hova lövöd a tizenegyest? Tudtad előre?
„Nem, de figyeltem a kapus mozgását. Végül erősen a bal sarokba helyeztem, az utolsó pillanatban döntöttem el. Csatár vagyok, a gólszerzés a feladatom. Természetesen jobb lett volna győztes gólt lőni, de végül az egy pontért is keményen meg kellett küzdenünk.”

Pont abba a kapuba voltál eredményes, amelynél a mi szurkolóink foglaltak helyet…
„Igen, remek érzés volt velük ünnepelni, nagyon fontosak a számunkra.”

Kinek ajánlanád a gólodat?
„Mindenképpen a szurkolóknak.”

Érzed, hogy az első találatod átszakíthat bizonyos gátakat?
„Igen, bizonyosan jó hatással lesz az önbizalmamra. Továbbra is keményen kell dolgoznom, a többit meg majd meglátjuk.”

Másfél hónapja vagy a DAC-nál. Hogy érzed magad Dunaszerdahelyen?
„Jól. Az első néhány hét elég nehéz volt a csapatba való beilleszkedés szempontjából, de érzem, hogy mostanra már jobban mennek a dolgok. Bízom benne, hogy ez a gól is ad egy löketet nekem.”