Hír

Gyere velünk a DAC-ra: következik Alistál

Gyere velünk a DAC-ra: következik Alistál

A-CSAPAT
|
Hír
| sze 18.10.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

Az október 28-i DAC-Ngaymihály bajnokira Alistálról érkeznek diákok a Gyere velünk a DAC-ra! projekt keretén belül.

A DAC-Zólyombrézó bajnoki mérkőzés volt az első az aktuális idényben, amelyen vendégeket fogadunk a „Gyere velünk a DAC-ra!” projekt keretén belül. Akkor a Csenkei Alapiskola diákjai érkeztek hozzánk, illetve a Csinger-Vitális duóval mi is meglátogattuk a fiatalokat saját iskolájukban.

A kezdeményezés a jövőheti DAC-Nagymihály (2023. október 28., 16:30 ó) mérkőzésen folytatódik, amelyre a beérkező regisztrációk közül az Alistáli Corvin Mátyás Alapiskolát választottuk. Az ő jelentkező levelükben a következő indoklás olvasható: Nagyon szeretnénk részt venni a soron következő mérkőzésen. Jártunk már a MOL Arénában meccsen, de a nagyobb élmény miatt szeretnénk a DAC-busszal utazni, valamint a pályára is felmenni.

Az összes többi érdeklődőnek is köszönjük a beküldött regisztrációt! A projekt a DAC-Rózsahegy (2023.11.11., 15:00 ó) mérkőzéssel folytatódik! A regisztráció részleteiért kövessék honlapunkat!

A „Gyere velünk a DAC-ra!” projektről

A 2017-es év elején meghirdetett kezdeményezésünk olyan alap- és középiskolás diákok felé irányul, akik szeretnék élőben átélni a MOL Aréna hangulatát. Eddig már több száz fiatalt fogadtunk, a bővebb régió iskoláiból és fiatalokkal foglalkozó szervezeteiből.

A program keretében a DAC néhány játékosával ellátogatunk a kiválasztott iskolákba, ahol a diákok saját környezetükben, személyesen találkozhatnak a kedvenceikkel. A buszos szállítás és a meccsbelépők árát is a klub állja, sőt még DAC-os ajándékokkal is kedveskedünk a gyerekeknek.

A Gyere velünk a DAC-ra! felhívásra bármelyik ifjúsági szervezet, ill. alap- és középiskola jelentkezhet, ehhez csupán egy regisztrációs űrlap kitöltése szükséges. A maximális létszámot 30 diák és az őket kísérő 2 pedagógus alkothatja.

A meccsnapon az alábbiak szerint alakul a mintegy 4-5 órás program:
- a gyerekeket autóbusz veszi fel a saját iskolájuk előtt, 2 órával a mérkőzés kezdete előtt, max. 40 km-re Dunaszerdahely környékén
- a DAC hazai mérkőzésének megtekintése a MOL Arénában
- ajándéktárgyak kiosztása, valamint fényképezkedés az A csapat tagjaival
- a találkozó után a gyerekek autóbusszal jutnak vissza az iskolába

A fentebb olvasható aktivitásokat a DAC INGYEN kínálja az iskoláknak és a szervezeteknek!

article_bannerarticle_banner