Interjú

Damir Redzic: Ismét százszázalékos állapotba kerültem

Damir Redzic: Ismét százszázalékos állapotba kerültem

A-CSAPAT
|
Interjú
| csü 1.2.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

„Boldog vagyok, hogy végre a csapat segítségére lehetek. A bajnokságban is szeretnék bizonyítani.” Hosszú kihagyása után végre bevethetőnek érzi magát a DAC 20 éves magyar szélsője.

„Volt egy súlyos sérülésem, a combközelítő izmommal voltak gondok, Finnországban meg is műtöttek. Edzettem, de sajnos rásérültem, viszont úgy érzem, az új évre ismét százszázalékos állapotba kerültem. Bevethetőnek érzem magam. Az első két előkészületi mérkőzést is a combközelítő izmom miatt hagytam ki, amely be volt fáradva. Nem tett jót, hogy cserélgettük a természetes borítású és a műfüves pályákat. Egy hetet kellett mindössze kihagynom, gyorsan visszatértem” – sorolta problémáit Damir Redzic, a DAC 20 éves magyar szélsője, aki tavaly nyáron érkezett hozzánk egyéves kölcsönjátékra, de az említett sérülések miatt eddig csak 2 liga- és 2 kupameccsen tudott pályára lépni.

Tegnap a Somorja elleni edzőmeccs második 45 percét játszotta végig. Idén először láthattuk őt akcióban, érzhetően nagyon élvezte a játékot. A végén akár gólt is lőhetett volna, miután kiharcolt egy tizenegyest, amit maga végzett el. Németh Attila azonban bravúrosan hárította lövését. „Nagyon örültem, hogy ismét pályán lehettem. Boldog vagyok, hogy végre a csapat segítségére lehetek és a bajnokságban is szeretnék bizonyítani. Sajnos kihagytam egy büntetőt, de most nem ez a legfontosabb, hanem a játékpercek és az, hogy nem sérültem meg. Úgy gondolom, jó előkészületi mérkőzést vívtunk. Az edzésen gyakoroltakat is ki tudtuk próbálni a támadásban és a védekezésben egyaránt. Sokat cseleztem, kapura lőttem, próbáltam megmutatni, mit tudok. Fárasztó volt a felkészülési időszak, szinte minden nap két edzésünk volt és még meccseket is játszottunk. Sokat futottunk, de a labdával is rengeteget dolgoztunk. Remélhetőleg gólokat fogok lőni és gólpasszokat adni a tavaszi szezonban, támadásban és védekezésben is segíteni akarom a csapatot. Jók vagyunk, összetartó a csapat, kölcsönösen segítjük egymást” – tette hozzá bizakodóan a Ferencváros kötelékébe tartozó futballista.