Mérkőzés

Beszámoló: Zólyombrézó - DAC 1904 0:3 (0:0)

Beszámoló: Zólyombrézó - DAC 1904 0:3 (0:0)

A-CSAPAT
|
Mérkőzés
| va 5.5.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner

Hárompontos vasárnap este. A második félidőben lőtt három góllal nyertünk a vasgyáriak otthonában. Folytatódik a harc Európáért – töltsük meg a MOL Arénát a jövő vasárnapi megyei rangadón!

Sorozatban ötödször is identikus kezdőtizeneggyel – és 3-5-2-es hadrenddel – álltunk ki. A festői környezetben fekvő zólyombrézói stadionban kiegyenlített első félidőt látott a jelenlévő ezer néző. A vendégszektorban helyet foglaló 62 DAC-drukker hangját az elsőtől az utolsó percig hallani lehetett.

A 2. percben Trusa alig maradt le Andzouana beadásáról. Jó iramban zajlott a meccs, de a következő veszélyes helyzetre a 17. percig vártunk. Vitális labdavesztését követően Sanusi lőtt, ám Popović résen volt. Három perccel később Koné kapott kiváló labdát Herctől, de pontatlanul célzott. Sanusi volt a hazaiak legveszélyesebb és legaktívabb játékosa, félóra elteltével már öt lövésnél tartott. Kapusunknak azonban egyik sem okozott komolyabb gondot. A 32. percben egy jól begyakorolt pontrúgás végén Trusa lőtt kapásból centikkel fölé. Pár másodperccel később a hazai Yirajang került ziccerben, de a jól kifutó Popović hárított, Kováčik pedig fölé küldte a kipattanót. A 35. percben Vitális végezhetett el szabadrúgást hasonló helyről, mint ahonnan egy hete gólt akasztott a Slovan kapujába, de ezúttal csak a sorfalat találta telibe. Az első félidő igazságos gól nélküli döntetlennel zárult.

A pénteken hosszabbító Xisco Muňoz szemmel láthatóan nem volt megelégedve a látottakkal, így a szünetben kettőt is cserélt. Koné és Mendez maradt az öltözőben, helyettük Redzic és Yapi érkezett. A friss Redzic már a 49. percben gólhelyzetbe került, Andzouana beadását centikkel fejelte a kapufa mellé. Következett Galčík és Andzouana lövése, kapitányunké volt a veszélyesebb. Ramadan alig volt a pályán, amikor elcsípte a labdát Mielketől, a kapu elé ívelt, Trusa pedig akrobatikus mozdulattal megszerezte a vezetést – 0:1. A 70. percben Popović nyújtózkodott nagyot Assinor jól helyezett kísérleténél, és ami nem sikerült a hazaiaknak, két perc múlva összejött a túloldalon. Andzouana beadását az egyik hazai védő Vitális elé fejelte, Milán előbb tolt egyet a labdát, majd ballal laposan a kapuba célzott – 0:2. A 78. percben jött a kegyelemdöfés, miután a Mrva visszagurított labdájával Redzic került ajtó-ablak helyzetbe és a kapust is megkerülve beállította a végeredményt – 0:3. Galčík pontrúgása után Yapi kis híján öngólt vétett, majd Redzic futott el, de a negyedik gól a lábában maradt – a kapu fölé küldte a ziccert. Így aztán háromgólos győzelemmel távoztunk a vasgyáriaktól. Érdekesség, hogy mindhárom találatunkat a múlt heti, Slovan elleni derbi góllövői jegyezték.

A szezon 14. győzelme után maradt a kétpontos hátrányunk a Zsolna, Nagyszombat páros mögött. Az európai kupaporondon való indulás joga így továbbra is a saját kezünkben van, hiszen az utolsó két fordulóban épp velük találkozunk. Egy hetire, május 12-én, vasárnap 17:30-tól az utolsó hazai meccsen a megyei rivális Spartakot fogadjuk.

Edzői értékelés:

Xisco Muñoz (DAC 1904): „Két eltérő félidőt láttunk. Az elsőben nyújtott teljesítményünk elmaradt a várakozásoktól, a másodikban azonban hoztuk a múltkori színvonalát. Ez már olyan volt, mint amit látni szeretnénk, csak épp teljes 90 percet kellen így játszanunk. A játékosok naponta keményen dolgoznak a céljaink elérése érdekében, ezért büszke vagyok rájuk. Minden adott ahhoz, hogy kiharcoljuk az európai kupaszereplést. A fejemben már a következő meccs jár, amelyre száz százalékosan fel kell készülni, és a szurkolókkal közösen a maximális teljesítményt nyújtani. Egy újabb döntő vár ránk.”

Roman Skuhravý (Zólyombrézó): „Igyekszem dolgozni az érzelmekkel, amelyek már régóta bennem vannak. Egyúttal próbálok dolgozni a fiúkkal, számukra a jelenlegi helyzet még nehezebb. Minden meccsünk egyforma. Szakértőivé váltunk annak, hogyan gyalázzuk meg a saját teljesítményünket. Nincs senki, aki vállalná a felelősséget, ezért veszítünk sorozatban. Nem tudjuk kihasználni a lehetőségeinket, másrészt magunk kínáljuk fel azokat az ellenfélnek, aki ezért büntet minket. Ma megérdemelten veszítettünk. Felkészülünk azonban a következő meccsekre, és meglátjuk, kivel számolhatunk a következő szezonban, és kivel nem.”

article_bannerarticle_banner