Mérkőzés

Beszámoló: DAC 1904 - Nagymihály 2:1 (1:1)

Beszámoló: DAC 1904 - Nagymihály 2:1 (1:1)

A-CSAPAT
|
Mérkőzés
| szo 28.10.2023, Kiss Balázs

Behúztuk a kötelezőt. Andzouana két parádés találatával sikerült itthon tartani a három pontot. A győzelemnek köszönhetően ismét a felsőházba kerültünk.

A múlt héten Zsolnán elszenvedett vereségre jól reagált a csapat, és a hétközi kupameccsen fölényes győzelmet aratva bejutott a nyolcaddöntőbe. Hasonló teljesítményt várt mindenki a szombat délutáni mérkőzésen is, amely előtt Adrian Guľa is úgy nyilatkozott, hogy „egyértelmű célunk a három pont megszerzése.” A múlt szombati bajnokihoz képest két változás volt a kezdőben: Kaša és Ramadan helyett Brunetti és Herc lépett pályára.

Az első nagy helyzetet Čermák hagyta ki, akinek Trusa varázsolta a fejére a labdát, majd még ugyanabban a percben ő maga próbálkozott góllövéssel, de a labda végül a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Ekkor még csak a 4. percében jártunk a mérkőzésnek, de utána hosszú ideig nem forogtak veszélyben a kapuk. A mezőnyben ugyan érezhető volt a fölényünk, de a lövések statisztikáján lett volna mit javítani. Ez a 25. percben össze is jött, méghozzá a lehető legjobb módon, egy gól formájában, amelynek szerzője a kapitányi karszalagot viselő Andzouana volt – 1:0.

Sokáig azonban nem örülhettünk a szép találatnak, mert Issa alapvonalról visszagurított labdáját a vendégek kapitánya, Marcin vágta mintegy hét méterről a kapu közepébe – 1:1. Válaszként egy íveléssel próbálkoztunk, de Herc csúsztatása nem lepte meg Ružinskýt. A 35. percben ugyancsak Herc eresztett meg egy erős lövést, de mivel ebbe az egyik védő keményen beleállt, csak szögletig jutottunk. Két perccel később a szerencsének, na meg Popovićnak köszönhettük, hogy nem szerezte meg a vezetést a Nagymihály. Egy bal oldali magas beadás után Marcin a hosszú sarokról továbbított Shimamura elé, kapusunknak pedig még a gólvonal előtt sikerült megfognia a hálóba tartó labdát. A félidei ráadásban Gourenak volt még egy csúsztatott fejese, amit Ružinský könnyűszerrel lehúzott.

A második játékrészre eltökélten futott ki a csapat az öltözőből. Adrian Guľa egy helyen változtatott: Káčer maradt a kispadon, Ramadan pedig lehetőséghez jutott. Kiválóan kezdtük a félidőt, hiszen Andzouana lába a 48. percben ismét elsült, a labda pedig a hálóban landolt. Balhátvédünk Csinger átadásán tolt még egyet, mielőtt tüzelt volna, majd újabb hatalmas gólt lőtt – 2:1.

Igazán komoly helyzetekig nem jutottak a fehér mezesek, de Popović előbb a magasból húzott le egy labdát, majd egy kapu előtti kavarodást úsztunk meg kapott gól nélkül. Szóval vigyáznunk kellett. Az 57. percben Andzouana lábában maradt a harmadik gól. Jól célzott, de Ružinský leért a lövésére. A folytatásban mindkét edző cserékkel igyekezett feljavítani csapata játékát. A védelem közepén stabilan teljesítő Csingert sérülés miatt kényszerűségből, agyrázkódás gyanújával kellett lecserélni. A 76. percben Andzouana tette Ramadan fejére a labdát, de a szír játékos pontatlanul célzott. Több komoly lehetőség már nem adódott a találkozón, melynek a végéig – néhány sárga lap árán – sikerült megőriznünk az egygólos előnyünket.

Andzouana volt a meccs embere, aki ha kicsivel szerencsésebb, akár mesterhármast is elérhetett volna.Két remekbe szabott távoli lövése így is három pontot eredményez a számunkra, ami lendületet adhat a csapatnak a folytatásra. Legközelebb pénteken lépünk pályára az újonc kassaiak otthonában.


Edzői értékelés:

Adrian Guľa (DAC 1904): „Lélektanilag volt nehéz ez a mérkőzés, hiszen jóvá akartuk tenni a múlt heti vereséget. Jól kezdtünk, volt két helyzetünk, utána pedig Andzouana rúgott egy gyönyörű gólt. A vendégek az első lehetőségükből kiegyenlítettek. Kissé nehezen viseltük, de a második félidőt ismét remekül kezdtük, és sikerült 2:1-re módosítani az állást. Aztán ahelyett, hogy megszereztük volna a harmadik vagy a negyedik találatunkat, rossz megoldásokat választottunk. Hiányzott még egy gól ahhoz, hogy nyugodtan be tudjuk fejezni a mérkőzést a szimpatikusan játszó Nagymihály ellen, akik végig az egyenlítésre vártak. Tényleg nagyon nehéz volt lélektanilag, de végül jól zártuk le a meccset. Fontos szerepe volt ebben Risvanisnak, aki beállt a lesérült Csinger helyett. Tudjuk, hogy jobban kell játszanunk, jobban is akarunk játszani. A győzelmet nagyra értékeljük, ami a mai helyzetben fontosabb a teljesítménynél. Természetesen elemezni fogjuk ezt a mérkőzést. A játékosok maguk is érzik, hogy jobban kell játszaniuk. Bízom benne, hogy ha sikerül legalább ilyen győzelmeket elérnünk, akkor egy kicsit könnyebben fog menni, és könnyedebb lesz a játékunk is. A szurkolóink is segítettek az elején, aztán érezhető volt, hogy nagyok az elvárások. Ezt mi is tudjuk. Ha sikerült volna fölényesebb győzelmet aratnunk, akkor velünk együtt mindenki jobban érezte volna magát. Alázattal kell vennünk ezt az eredményt, örülnünk kell a három pontnak, de természetesen ki kell elemeznünk a játékot, és javulnunk kell, ez egyértelmű.”

Peter Struhár (Nagymihály): „Kiegyenlített mérkőzést láttunk, amelyen igaz, hogy a hazaiaknak több lövése volt, de mi is tudtunk veszélyeztetni, és aktívan játszottunk egy háromvédős rendszerben. A célunk az volt, hogy a középpályán minél több labdát szerezzünk. A támadásból való átmeneteink viszont jobban is működhettek volna. Így is meg kell dicsérnem a játékosokat, hiszen a bekapott gól után majdnem sikerült megfordítanunk az állást. Volt egy nagy helyzetünk, amiből ez összejöhetett volna. A második félidő elején egy pontrúgásnál kicsit elaludtunk, és későn léptünk oda a lövő játékoshoz. A mérkőzést két 16-os mögüli rendkívül jól eltalált lövés döntötte el. A második félidőben kidolgoztunk egy nagy helyzetet, amit nem tudtunk belőni, de azt hiszem, hogy szimpatikus teljesítményt nyújtottunk, és közel álltunk a pontszerzéshez.”


ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

DAC 1904 - MFK ZEMPLÍN MICHALOVCE 2:1 (1:1)
Niké Liga, 12. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2023.10.28., 16:30
Játékvezetők: Dohál - Vorel, Jánošík
Nézőszám: 3996
Gólszerző: 25., 48. Andzouana, ill. 30. Marcin
Sárga lap: 95. Risvanis, 96. Popović, 96. Pinto, ill. 10. Marjanović, 19. Volonakis
DAC 1904: Popović - Pinto, Csinger (73. Risvanis), Brunetti, Andzouana (K) - Káčer (46. Ramadan), Dimun, Čermák (95. Mendez) - Trusa (76. Gruszkowski), Goure (76. Barišić), Herc
Nagymihály: Ružinský - Marjanović (71. Papu), Jeřábek, Volankis - Magda (87. Šimko), Karasiuk, Shimamura, Bahi - Danko (64. Pavúk), Issa (87. Van Kessel), Marcin (K)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 58% : 42%
Lövések: kapura: 5:4, mellé: 8:7
Szabadrúgás: 13:12
Szöglet: 7:2
Les: 4:0

article_bannerarticle_banner