Interjú

Ammar Ramadan: A gólom csapatmunka volt

Ammar Ramadan: A gólom csapatmunka volt

A-CSAPAT
|
Interjú
| va 3.3.2024, Nagy Krisztián, foto: Fekete Nándor, Cséfalvay András
article_banner
article_banner

„A klub, a csapat és saját magam számára is fontos volt a találatom.” Szír légiósunk második tavaszi gólját szerezte.

„Mindannyian kemény mérkőzésen vagyunk túl, amely nem arról szólt, hogy ez ellenfél futballozott jól, vagy mi rosszul. Az első félidő nagyon nehéz volt, igyekeztünk szervezettek maradni és agresszíven letámadni. Ez nem mindig sikerült. A második játékrész sokkal jobb volt a részünkről, domináltunk, megvoltak a lehetőségeink, sőt a második gólt is megszerezhettük volna. Viszont néha meg kell elégedni a nagyon fontos egy ponttal is. Az volt az elsődleges, hogy megőriztük a negyedik pozíciónkat, de a következő összecsapáson sokkal jobban kell teljesítenünk” – összegezte a DAC-Zsolna (1:1) bajnoki történéseit Ammar Ramadan.

A tegnapi döntetlen azt jelenti, hogy a 4. helyen zártuk az alapszakaszt, így folytatódott egy hagyomány: a honi élvonal jelenlegi lebonyolítási formájának bevezetése óta (a 2017/18-as szezon) a Slovan, a Zsolna és a DAC mindannyiszor bejutott a felsőházba. Egy másik sorozatot is megnyújtottunk – a 20. egymást követő bajnokin is betaláltunk a Zsolna ellen.

„Az első félidőben érezhető volt a ránk nehezedő nyomás, amely abból fakadt, hogy biztosítanunk kellett a helyünket a felsőházban. Sokkal jobban is futballozhattunk volna, de néha megesik az ilyen. A legfontosabb dolog mégis az volt, hogy a második félidőre fel tudtunk javulni és nem folytattuk az első negyvenöt percben mutatott rossz teljesítményünket. Néhány szituációban igyekeztünk hatékonynak lenni, de nem jártunk sikerrel. A támadóharmadban agresszívebbeknek kell lennünk, de lőttünk egy gólt és megvan a hőn áhított pont. A klub, a csapat és saját magam számára is fontos volt a találatom. A félidei szünetben nem tudtam elképzelni, hogy lemaradjunk a felsőházról, ezért mindenki eltökéltebben jött ki a második játékrészre” – magyarázta a szír válogatott labdarúgó, aki az 56. percben egy távoli lövéssel állította be a végeredményt.

„A gólom csapatmunka volt, amiért hálás vagyok. Abban a helyzetben meg kellett találnom az ideális megoldást. Ha passzokkal nem jutunk el az ellenfél kapuja elé, akkor meg kell próbálkozni az átlövésekkel. Én megpróbáltam és szerencsére be is ment. A következő fordulóban ismét Nagyszombatba látogatunk, szeretem az ilyen nehéz összecsapásokat, de szerintem ők is. Az elkövetkező napokban kielemezzük őket és sokkal felkészültebbek leszünk” – zárta Ramadan, aki szezonbeli harmadik találatát jegyezte, tavasszal a másodikat. Érdekesség, hogy a legutóbbi két, Zsolna elleni hazai ligameccsen (1:0 és 1:1) ő lőtte a DAC gólját.

article_bannerarticle_banner