Hír

Németh Krisztián: „Minden fronton szeretnénk fejlődni”

Németh Krisztián: „Minden fronton szeretnénk fejlődni”

AKADÉMIA
|
Hír
| csü 25.1.2024, FAA, Kiss

2023 a DAC Akadémia eddigi legsikeresebb éve volt, ám korántsem dőlhetünk hátra, mondván, hogy most már mindent elértünk. Az idei esztendőben is minden fronton szeretnénk erősödni és fejlődni. Ennek szellemében nyilatkozott akadémiánk igazgatója, Németh Krisztián is, aki optimistán tekint 2024-re.

„Nagyszerű évet tudhatunk magunk mögött, de a 2024-es esztendő újabb kihívásokat tartogat a számunkra. Dunaszerdahely város önkormányzatával közösen újra beindítottuk az óvodai programunkat, melynek lényege, hogy a gyerekeket már a legfiatalabb korban is rávezessük a sport – azon belül is a labdarúgás – szeretetére. Szeretnénk egészséges életmódra nevelni az ovisokat, ezért a jövőben még több programot szervezünk majd nekik.

A nagyobbak számára szeretnénk kibővíteni a nemzetközi sikereket is elért Kukkonia Ligát projektünket. Célkitűzésünk, hogy a régióban a lehető legtöbb játékost megismerjük, megszerettessük velük a labdarúgást, ami által örök élményeket szerezhetnek.

Akadémiánkon a diák és az ifi korosztályban is folytatni akarjuk a sikeres szereplést. Fontos, hogy csapataink sikeresek legyenek a bajnokságban, és növekedjen a korosztályos válogatottjaink száma. Az eredményesség növelésének érdekében idén innovatív adatelemző rendszerrel szereljük fel az akadémiánkat. Januártól sportpszichológus is felel a játékosaink mentális felkészítéséért, edzőinkkel együtt pedig folyamatosan képezzük magunkat.

Lényegesnek tartjuk a nemzetközi kapcsolatok ápolását. 2024-ben is európai topcsapatok érkeznek majd az akadémiánkra, és mi is meglátogatunk néhányat, hogy megmérkőzzünk velük, és tanuljunk tőlük. Folytatódik a képzési programunk, melynek keretében még az év elején ellátogatunk Hoffenheimbe és Koppenhágába, hogy betekintést nyerjünk az ottani utánpótlásnevelésbe.

Az idei éve egyik legnagyobb kihívása az akadémistáink felkészítése és beépítése a felnőttek közé. Nagyon örülünk, hogy partneregyesületünknél, a Somorjánál jelenleg hét növendékünk is szerepel. Heti kapcsolatban vagyunk a somorjai edzőkkel és a DAC felnőtt csapatának edzői stábjával is. Szeretnénk optimalizálni játékosaink individuális fejlődését. Egyértelmű célunk, hogy minél rövidebb időn belül minél több akadémista kerüljön be a DAC felnőtt csapatába. Mindenkinek jó egészséget és kitartást kívánok a kemény munkához 2024-ben is!”

article_bannerarticle_banner