Interjú

Yhoan Andzouana: Erősen kell visszatérnünk

Yhoan Andzouana: Erősen kell visszatérnünk

A-CSAPAT
|
Interjú
| ke 19.12.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner

„Négy kőkemény meccsünk van még hátra az alapszakaszból, amelyekre készen kell állnunk.” Csapatkapitányunk az év utolsó mérkőzése mellett az egész őszi idényt is értékelte.

Yhoan, hogyan láttad az őszi szezon utolsó mérkőzését, amelyen neked is volt két nagy helyzeted?
„Nehéz összecsapáson vagyunk túl, de szerintem voltak a meccsnek olyan pillanatai, amelyek során a Slovan megpróbálta lassítani a játékot, felívelgették a labdát, mert féltek a gyors ellentámadásainktól. Több lehetőségük volt, de látni kell, hogy az éllovas otthonában kellett helytállnunk, amely a bajnokságban csak egy alkalommal szenvedett vereséget – pont tőlünk Dunaszerdahelyen. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz. A második gólnál a játékvezetőknek is több időbe tartott eldönteni, les volt-e vagy sem, de ez a foci velejárója. Nem volt túl sok helyzetünk, de így is sikerült kiegyenlítenünk, majd jött a pozsonyiak vezető sok kérdést felvető találata. Ha a játékvezető lest ítél, akkor valószínűleg nem távozunk üres kézzel. Kiegyenlített találkozót vívott a két fél, mint az utóbbi időben mindegyik alkalommal. Vasárnap apróságok döntöttek, azúttal az ellenfél javára.”

Hogyan tekintenél vissza az őszi idényre, amely során 24 tétmérkőzést abszolvált a csapat?
„Nem a legjobban kezdtük a szezont, amiben az is közrejátszott, hogy tavaly szinte az utolsó fordulóig harcban voltunk a bajnoki címért, ami nagyon sokat kivett belőlünk. A nyáron mindössze tíz nap pihenőnk volt és már kezdetét is vette az új idényre való felkészülés. Több játékos is távozott tőlünk, de ezt követően megtaláltuk a ritmust, október közepén ugyanannyi ponttal álltunk, mint tavaly ugyanakkor, sikerült győzelmi sorozatot is felépítenünk. Az elmúlt hónap nem volt egyszerű, mindössze egy győzelmet szereztünk, két döntetlen és egy vereség mellett. A háromhetes téli szünet jót fog tenni a játékosok szervezetének és mentális állapotának is. Erősen kell visszatérnünk, hiszen a felsőházba való kerülésért való küzdelem keményebb lesz, mint valaha. Négy kőkemény meccsünk van még hátra az alapszakaszból, amelyekre készen kell állnunk.”

Mik a terveid a háromhetes pihenőre?
„Már hosszú ideje nem láttam a családomat és az édesanyámat, így velük töltöm majd a szünetet Belgiumban és Párizsban. A pihenésé lesz a főszerep – erre főleg mentálisan van szükségem.”

article_bannerarticle_banner