Interjú

Yhoan Andzouana: Csapatként arattunk sikert

Yhoan Andzouana: Csapatként arattunk sikert

A-CSAPAT
|
Interjú
| hé 19.2.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

„A győzelem egyik legfontosabb összetevője a csapatszellem volt, mindenki küzdött a másikért és kisegítette a társát.” Csapatkapitányunk hatodik gólját lőtte a szezonban.

„A négy dunaszerdahelyi évem alatt első alkalommal sikerült győznünk Nagyszombatban, így nagyon boldog vagyok. Mindig remek érzés egy rangadón diadalmaskodni. Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, amikor az ellenfél a legnagyobb nyomás alatt tartott minket és mindent megtett az egyenlítésért, akkor szereztük meg a második gólunkat. Nagyon nehéz feladat három ponttal távozni a Spartak otthonából, de mi képesek voltunk rá és ennek nagyon örülünk. Szerintem a diadal egyik legfontosabb összetevője a csapatszellem volt, mindenki küzdött a másikért és kisegítette a társát. Csapatként arattunk sikert egy minőségi és kemény ellenfél otthonában” – nyilatkozta a tegnapi Nagyszombat-DAC (1:2) rangadót követően Yhoan Andzouana.

Csapatkapitányunk szezonbeli hatodik gólja jelentette végül a győzelmet. Röviddel előtte a nagyszombatiak kiegyenlítettek, ám a VAR les miatt érvénytelenítette a találatot. „A hazaiak meg nem adott góljánál nem láttam az előzményeket, csak a befejezést, így nem tudtam megállapítani, les volt-e. Még a játékvezetői döntés előtt azt mondtam a srácoknak, hogy mivel egyenlő az állás, újra támadnunk kell. Amikor nem adta meg a hazaiak találatát, arra kértem mindenkit, hogy próbáljunk meg másodszor is betalálni, mert nem biztos, hogy elég lesz egy gól a győzelemhez. Tudtuk, hogy az utolsó tíz perc pokolian nehéz lesz. A gólom előtt Kiko Herc fejelte oda a labdát, akivel nagyon közel játszottunk egymáshoz és hasonló a gondolkodásunk a labdarúgásról. Tudtam, hogy visszakapom tőle a labdát, ismerem már őt ennyire. Azt követően jött a lövőcsel, amivel a labdát visszatettem a jobb lábamra és célba vettem a rövid sarkot. Remek érzés volt a szurkolóink szektora előtt betalálni, ilyenkor sokkal intenzívebb az ünneplés is. Köszönjük a támogatásukat és azt, hogy ennyien elkísértek minket, ismét kiváló hangulatot teremtettek” – mondta a 27 éves labdarúgó.

A klub 29 élvonalbeli idényéből ez mindössze a második, amikor a DAC megnyerte első két tavaszi meccsét (korábban a 2017/18-as szezonban sikerült ugyanez). Tegnapi győzelmünkkel fontos lépést tettünk a felsőház felé, ám az alapszakaszból még hátravan két forduló a sorrend pedig továbbra is nagyon szoros. Vasárnap a Zólyombrézó otthonában, egy hét múlva szombaton pedig odahaza a Zsolna ellen játszunk. Közben pedig – jövő szerdán – jön a DAC-Rózsahegy kupameccs. „Sorozatban a második tavaszi sikerünket arattuk, de nem szabad a tabellát nézegetnünk, ugyanebben a szellemben kell továbbra is dolgoznunk és játszanunk. Elsődleges célunk a felsőházba való bejutás, ha ez megvan, majd meglátjuk, meddig juthatunk. Megvannak a saját ambícióink, mivel mi vagyunk a DAC, de először ki kell harcolnunk a helyünket a felső hatosban. A rájátszásban pedig még sok minden megtörténhet” – tette hozzá Andzouana, aki egyben csapatunk legjobb góllövője.