Hír

Romaric Yapi a DAC-hoz igazolt

Romaric Yapi a DAC-hoz igazolt

A-CSAPAT
|
Hír
| pé 2.2.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner

A DAC új szerzeménye a 23 éves jobbhátvéd, Romaric Yapi. A PSG neveltje, aki Bastiából érkezik, 2026. június 30-ig szóló szerződést írt alá.

Aláírva, lepecsételve: a 23 éves francia védő, Romaric Yapi a DAC negyedik erősítése a téli felkészülési időszakban, aki a másodosztályú Bastia csapatától érkezik hozzánk. A szerződése a 2025/26-os idény végéig szól.

A 178 centiméter magas jobbhátvéd 2000. július 13-án született Párizs elővárosában, Évryben. Pályafutását az ottani Évry FC-nél kezdte. Tizenkét éves korában a Paris Saint Germain akadémiájához került, hét évet töltött a PSG kötelékében. Az U19-es csapatban Thiago Motta irányítása alatt futballozott, egyszer a felnőttek mezét is magára húzhatta, mégpedig a Drezda elleni előkészületi találkozón. 2019 szeptemberében Angliába, pontosabban Brightonba igazolt, ahol a tartalékcsapat tagja volt. Az első csapat színeiben egyszer, az Aston Villa elleni Ligakupa mérkőzésen léphetett pályára.

Az Angliában töltött két idényét követően a holland élvonalbeli Vitesse Arnhem együtteséhez szerződött. Két év alatt 30 mérkőzésen lépett pályára az Eredivisie-ben, további 3 alkalommal az Európa Konferencia Ligában is lehetőséget kapott. A jelenlegi idény elején visszakerült Franciaországba, a második ligás Bastia futballistája lett. Itt ősszel 12 mérkőzésen kapott lehetőséget a bajnokságban, egyszer pedig a kupában.

„Tényleg nagyon boldog vagyok, hogy lezárult az átigazolásom. A klub és az edző víziója, továbbá összességében a dunaszerdahelyi feltételek meggyőztek és biztos vagyok benne, hogy életem egyik legjobb döntését hoztam meg. A labdarúgás a legszebb dolgok közé tartozik a világban, amely mindenhol ugyanolyan, mindenhol vonzza az emberek figyelmét. Elsősorban szeretnék nagyon keményen dolgozni a csapat és az egész klub érdekében. Bízom benne, hogy hozzájárulok majd a közösen elért sikerekhez” – jelentette ki a szerződés-aláírást követően a DAC új védője, aki a 91-es számú mez tulajdonosa lesz Dunaszerdahelyen.

„Alex Pinto távozását követően szükség volt a versenyhelyzet növelésére a védelmünk jobbszélén. Romaric a PSG akadémiájának növendéke, aki érdekes tapasztalatokat hoz, amelyeket három nagy országban gyűjtött. Sok sikert kívánok neki csapatunk színeiben” – üdvözölte Yapit a Csallóközben a klub ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

article_bannerarticle_banner