Interjú

Matej Trusa: Az életben semmi sincs ingyen

Matej Trusa: Az életben semmi sincs ingyen

A-CSAPAT
|
Interjú
| hé 8.4.2024, Nagy Krisztián, foto: Fekete Nándor, Lelkes Ernő
article_banner
article_banner

„A MOL Aréna a mi várunk, a nézők jó teljesítménybe és győzelembe hajszolnak minket. Örülünk, hogy itt mellettünk állnak.” Matej Trusa góllal és gólpasszal járult hozzá a Zólyombrézó elleni sikerhez.

„Ami a találatomat illeti, immár harmadik hete gyakoroltuk a hasonló beadásokat, így annál nagyobb öröm, hogy ezt egy tétmérkőzésen sikerült így megvalósítani. A gólpasszomnál Herc remekül szerzett labdát a középpályán, ami szintén az egészheti munkánkból fakadt, amikor is az ellenfél letámadását gyakoroltuk. Először lőni akartam, de végül Konéhoz passzoltam, akinek csak az üres kapuba kellett begurítania a labdát. A Zólyombrézó ismertetőjegye, hogy képesek kijátszani a letámadást. Mi meg akartuk ezt akadályozni, kiharcoltunk néhány labdát, ezekből születtek a góljaink. Követtük a tervet, ami be is vált. Felelősségteljesen álltunk a meccshez, ahogy azt megígértük és megbeszéltük. Örülök a sikernek” – mosolygott a tegnapi DAC-Zólyombrézó (3:1) összecsapás után Matej Trusa. Idénybeli ötödik góljával 2:0-ra növelte az előnyünket, ez a találat pedig később győztesként került a jegyzőkönyvekbe. A sikerhez egy gólpasszal is hozzájárult: Koné a 16. percben pont az ő önzetlen átadása után módosította 3:0-ra az állást. „Kár, hogy a remek kezdés után a félidő végén kaptunk egy elkerülhető gólt. A mi hibánk volt, az első játékrész utolsó tizenöt percében visszahúzódtunk. Még ha az ellenfélnek voltak is helyzetféleségei, örülök, hogy nem engedélyeztünk nekik újabb gólt. Meleg volt az idő, a magas letámadás erőnlétileg megterhelő, de elvégeztük a dolgunkat és otthon tartottuk a három pontot.”

A hétvégét követően a tabella harmadik helyére léptünk fel – ilyen magasan csak egy alkalommal voltunk a szezonban, méghozzá a 2. őszi fordulót követően. „Lépésről lépésre kell haladnunk. Jelenleg az első három a cél, ezért is örülünk a szurkolók támogatásának. A MOL Aréna a mi várunk, a nézők jó teljesítménybe és győzelembe hajszolnak minket. Annál örömtelibb, hogy visszatértek a kapu mögötti szektorba. Örülünk, hogy mellettünk állnak.”

Matej Trusa 5 találattal és 4 gólpasszal áll a szezonban. „Folyamatosan gyakoroljuk a befejezéseket, ami segít a magabiztosság megszerzésében. Minden nap keményen dolgozunk, ez pedig most gólok formájában térül meg. Természetesen szeretnénk ezt folytatni és továbbra is sikeresnek lenni. Azt vallom, hogy az életben semmi sincs ingyen, most jönnek a gólok, amiért hálás vagyok. Két csatárral állunk fel, mindegyikükkel jól megy az összjáték, mivel minőségi labdarúgókról van szó” – tette hozzá a 23 esztendős támadó.

article_bannerarticle_banner