Interjú

Matej Trusa: Türelem gólt terem

Matej Trusa: Türelem gólt terem

A-CSAPAT
|
Interjú
| va 17.3.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő, Fekete Nándor
article_banner
article_banner

„Bízom benne, hogy a szombati meccs után már elindulunk felfelé, méghozzá közösen a szurkolókkal.” Matej Trusa a találatával és a gólpasszával főszerepet játszott a Zsolna felett aratott győzelemben.

„Türelem rózsát – és gólt – terem. Boldog vagyok, hogy végre megtörtem a gólcsendemet, de a csapat sikere a legfontosabb. Kicsit visszafogott ez a dolog, de igyekeztem nem túlgondolni. Az volt a fontos, hogy folyamatosan sikerült helyzetekbe kerülnöm, most pedig egyet ki is használtam. A találatom előtti szituációt napi szinten elemezzük a videóanalitikusunkkal, keressük annak a lehetőségét, hogyan lehetne tovább javítani a szabad területekre való bemozgásomon. A beindulásom során ez jutott az eszembe és boldog vagyok, hogy a munkánk meghozta a gyümölcsét. Természetesen Goure is dicséretet érdemel, aki remekül várt be engem, én pedig jól fejeztem be a támadást” vallott az érzéseiről a rájátszás 2. fordulójában megrendezett DAC-Zsolna (2:1) összecsapást követően a győztes gólt jegyző Matej Trusa. A három pont megszerzéséhez Brunetti első találata előtt kiosztott gólpasszával is hozzájárult.

Két hét alatt másodszor fogadtuk hazai pályán a Zsolnát. Az első megmérettetés 1:1-es döntetlent hozott, szombaton azonban sikerült otthon tartanunk a pontokat. „Szerintem tanultunk az előző meccsből, amikor is hagytuk játszani a Zsolnát, mi pedig nem nyújtottunk túl jó teljesítményt. Ezúttal eltérő taktikával és felállással léptünk pályára. Végül megmutatkozott, hogy ez hatékony volt. Az ellenfél a találkozó elején kialakított óriási helyzeténél sem ijedtem meg, de a Zsolna minőségi együttes, amely szép focit játszik. Látszik, hogy már évek óta együtt futballoznak, összeszokottak. Egy kiváló gárdát győztünk le” állapította meg a 23 éves támadó.

A szombati találkozón összesen öt gól esett, kettőt azonban érvénytelenített a VAR, mindkét oldalon egyet. Az egyes szituációknál jó sokat kellett várni a döntésre. „A VAR miatti szünetek idegőrlők, de igyekeztem a játékra összpontosítani. Tudtam, hogy valamilyen döntésnek születnie kell, megadják a gólt vagy lest fújnak, de ezt nem tudom befolyásolni. Végeredményben örülök, hogy mellénk szegődött a szerencse. Bízom benne, hogy a teljesítményünkkel és főleg a győzelemmel egy kicsit a saját oldalunkra állítottuk a szurkolókat, a jövőre nézve fontos lesz összetartani. Nyilvánvaló, hogy a legutóbbi mérkőzések nem voltak ideálisak részünkről, így nem csodálom, hogy a szurkolók csendben voltak. Bízom azonban benne, hogy a szombati meccs után már elindulunk felfelé, méghozzá közösen” – tette hozzá Matej Trusa, aki a szlovák élvonalban összesen 84 bajnokin 17 gólt lőtt. A DAC színeiben 23 alkalommal lépett pályára, a neve mellett 4 gól és 3 gólpassz áll.

article_bannerarticle_banner