Interjú

Matej Trusa: Kiváltságos helyzet

Matej Trusa: Kiváltságos helyzet

A-CSAPAT
|
Interjú
| csü 16.5.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő, Fekete Nándor
article_banner
article_banner
article_banner

„Büszkék lehetünk magunkra, amiért egyáltalán ilyen helyzetbe kerültünk, hogy megküzdhetünk a második helyért.” Beszélgetés a DAC legeredményesebb játékosával, Matej Trusával az Európa Konferencia Ligáért zajló csata sorsdöntő ütközete előtt.

Az Európáért folyó küzdelem mindent eldöntő végső összecsapása vár ránk. Mire gondolsz a Zsolna elleni találkozót megelőzően?
„Elsősorban arra, hogy büszkék lehetünk magunkra, amiért egyáltalán ilyen helyzetbe kerültünk, hogy megküzdhetünk a második helyért. Remek, hogy egyenes párharcban dőlnek el a fontos kérdések. Az utolsó lépés áll előttünk, amely – ahogy a mondás tartja – mindig a legnehezebb, de ez az ellenfélre is igaz. Szeretnénk sikerrel venni az akadályt és bejutni az Európa Konferencia Ligába.”

Hogyan emlékszel vissza az első három egymás elleni mérkőzésére, amelyeken mindkét csapat egy-egy győzelmet aratott, egyszer pedig döntetlen került a jegyzőkönyvekbe? A zsolnaiaknak jobb a gólarányuk ezeken a találkozókon, ezért csak három ponttal tudjuk megelőzni őket.
„A Zsolna általánosságban egy nagyon sokat futó gárda, a játékstílus tekintetében a bajnokságunk három legjobbja közt a helye. Azzal, hogy erőnlétileg remekül felkészítettek, rendkívül kellemetlen ellenfélnek számítanak. Ebben a mutatóban legalább fel kell nőnünk hozzájuk, ami nem lesz könnyű. Természetesen nekünk is megvan a tudásunk, több a tapasztalatunk. Bízom benne, hogy ezt képesek leszünk a saját javunkra fordítani.”

A sorsöntő mérkőzéseken fontos feladat hárul a vezéregyéniségre. Te vagy a csapat legjobb góllövője, így tőled is elvárt a vezető szerep.
„Ez fantasztikus érzés és kiváltság, hiszen az ezüstéremért küzdünk. Saját magamat hoztam ebbe a helyzetbe, akárcsak a csapat. Remek dolog, hogy ezt így megnevezhetjük és élni kell a lehetőséggel.”

Eddig kilenc alkalommal voltál eredményes az első sárga-kék szezonodban. Sok, kevés, elég?
„Ha a téli szünet során kapom ezt a kérdést, minden további nélkül elfogadtam volna ezt a számot. Ám az ember mindig többre törekszik, néha szükséges kicsit a saját egónkat is csillapítani. Szeretném megszerezni a tizedik gólomat is és elérni a páros számot. Viszont a csapat sikere az elsődleges.”

A mérkőzést a trencséni műfüves pályán rendezik, amelyről az ottani vezetőedző, Ilija Stolica úgy nyilatkozott, hogy már régen le kellett volna cserélni. Előnyt jelenthet a Zsolna számára a borítás?
„Nem hiszem. Játszottunk már Zsolnán és Trencsénben is, összehasonlíthatatlan a két talaj minősége. Szerintem nem jelent ez előnyt az ellenfélnek, inkább abban bízom, hogy a semleges pálya minket juttat majd egy kis fórhoz.”

A szurkolóink nagyon várják az összecsapást, néhány óra leforgása alatt elkapkodták a vendégszektorba szóló belépőket.
„Fantasztikus, hogy a drukkerek az egész szezon során velünk vannak és mellettünk állnak a legnehezebb, sorsdöntő pillanatban is. Ezt az egész csapat rendkívül nagyra értékeli. Remélhetőleg szombaton közösen ünnepeljük meg a sikert és az európai kupaszerepés kivívását.”

article_bannerarticle_banner