Interjú

Matej Trusa: Főleg a góloknak köszönhető a sikerem

Matej Trusa: Főleg a góloknak köszönhető a sikerem

A-CSAPAT
|
Interjú
| csü 6.6.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

„Köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott.” Matej Trusa számára, akit a szurkolók a tavasz legjobb DAC-játékosává választottak, ez a siker főleg motivációként szolgál a további munkát illetően.

Gratulálunk a tavasz játékosa ankétján aratott győzelmedhez. Hogyan tekintesz erre a díjra?
„Elsősorban szeretnék még egyszer köszönetet mondani a szurkolóknak az egész szezonbeli támogatásukért. Nagyon örülök ennek a díjnak, mivel a drukkereink szavaztak. Nagyon nagyra értékelem és szeretném megköszönni mindenkinek, aki rám adta a voksát. Erre az új szezonra vonatkozó motivációként tekintek.”

Mondhatjuk, hogy a legutóbbi tavasz volt pályafutásod legjobb félszezonja?
„Mindenképpen. Úgy gondolom, főleg a góljaimmal hívtam fel magamra a figyelmet, tavasszal két mesterhármast szereztem, ami nem szokványos dolog. Belülről tudom, hogy ez egy hosszútávú munka, csak így tudok sikeres maradni. Viszont boldog vagyok, amiért ebben a félszezonban már én is láttam az elvégzett munkám eredményeit.”

Nálad ki nyerte volna ezt a szavazást?
„Emberként a magánéletemben és a pályafutásomban is az őszinteség híve vagyok. Nincs gondom azzal, hogy elismerjem a többiek tudását. Talán magamnak adnám ezt a díjat az elmúlt félszezonért, de a csapattársaim, az egész együttes és az edzői stáb nélkül bizonyosan nem nyertem volna. A családomnak ugyancsak nagy része van a sikeremben.”

Hogyan telik a szabadságod?
„Remekül. Közvetlenül az idény befejezte után Ciprusra repültem, ahol alaposan kikapcsolódtam, teljes környezetváltozás volt számomra, majd visszatértem és kicsit edzettem. Most jöttem vissza egy rövidebb, ötnapos olaszországi nyaralásból. Ez egy kicsit aktívabb pihenő volt, bejártam a szigeteket. Ezen a héten már teljes erőbedobással edzek. Alaposan kipihentem magam, mentálisan és fizikálisan is. Feltöltöttem az elemeket és már várom a csapattal abszolvált közös gyakorlásokat.”