Hír

Gyere velünk a DAC-ra - a pozsonyeperjesi suliból

Gyere velünk a DAC-ra - a pozsonyeperjesi suliból

A-CSAPAT
|
Hír
| sze 8.11.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner

A hétvégi DAC-Rózsahegy ligameccsre Pozsonyeperjesről érkeznek diákok a Gyere velünk a DAC-ra! projekt keretén belül.

A DAC-Zólyombrézó és a DAC-Nagymihály volt az a két bajnoki mérkőzés az aktuális idényben, amelyeken eddig vendégeket fogadunk a „Gyere velünk a DAC-ra!” projekt keretén belül. Előbbin a Csenkei, utóbbin az Alistáli Alapiskola diákjai látogattak el hozzánk.

A kezdeményezés a hétvégi DAC-Rózsahegy (2023. november 11., szombat 15:00 ó) mérkőzésen is folytatódik, amelyre a beérkező regisztrációk közül a Pozsonyeperjesi Magyar Tannyelvű Alapiskolát választottuk. Az ő jelentkező levelükben a következő indoklás olvasható: „Kis iskolánkban nagy a fociszeretet. Vannak olyan gyerekeink, akik már jártak DAC-meccsen, de másoknak ez eddig még nem adatott meg. A közös szurkolás lehetősége, a szerdahelyi stadion hangulata és a játékosok látogatása egyenként is nagy-nagy élményt jelent, a projektnek köszönhetően pedig mindent egyben megkaphatunk. Ezért jelentkeztünk, bízva a pozitív elbírálásban.”

Az összes többi érdeklődőnek is köszönjük a beküldött regisztrációt! A projekt következő állomása a DAC-Aranyosmarót (2023.11.25., 15:00 ó) mérkőzés lesz! A regisztráció részleteiért kövessék honlapunkat!

A „Gyere velünk a DAC-ra!” projektről

A 2017-es év elején meghirdetett kezdeményezésünk olyan alap- és középiskolás diákok felé irányul, akik szeretnék élőben átélni a MOL Aréna hangulatát. Eddig már több száz fiatalt fogadtunk, a bővebb régió iskoláiból és fiatalokkal foglalkozó szervezeteiből.

A program keretében a DAC néhány játékosával ellátogatunk a kiválasztott iskolákba, ahol a diákok saját környezetükben, személyesen találkozhatnak a kedvenceikkel. A buszos szállítás és a meccsbelépők árát is a klub állja, sőt még DAC-os ajándékokkal is kedveskedünk a gyerekeknek.

A Gyere velünk a DAC-ra! felhívásra bármelyik ifjúsági szervezet, ill. alap- és középiskola jelentkezhet, ehhez csupán egy regisztrációs űrlap kitöltése szükséges. A maximális létszámot 30 diák és az őket kísérő 2 pedagógus alkothatja.

A meccsnapon az alábbiak szerint alakul a mintegy 4-5 órás program:
- a gyerekeket autóbusz veszi fel a saját iskolájuk előtt, 2 órával a mérkőzés kezdete előtt, max. 40 km-re Dunaszerdahely környékén
- a DAC hazai mérkőzésének megtekintése a MOL Arénában
- ajándéktárgyak kiosztása, valamint fényképezkedés az A csapat tagjaival
- a találkozó után a gyerekek autóbusszal jutnak vissza az iskolába

A fentebb olvasható aktivitásokat a DAC INGYEN kínálja az iskoláknak és a szervezeteknek!

article_bannerarticle_banner