Mérkőzés

Beszámoló: DAC 1904 - Rózsahegy 1:1 (0:0)

Beszámoló: DAC 1904 - Rózsahegy 1:1 (0:0)

A-CSAPAT
|
Mérkőzés
| szo 11.11.2023, Kiss Balázs
article_banner
article_banner
article_banner

Pontosztozkodással ért véget a mérkőzés, melyen rengeteg helyzetünk és kapufánk volt, a végén mégis örülnünk kellett a döntetlennek. A Rózsahegy a hajrában szinte a semmiből szerzett gólt, majd az utolsó utáni pillanatban sikerült kiegyenlítenünk.

A Kassán lejátszott bajnoki, majd az iglói kupagyőzelem után ez már a harmadik meccse volt Adrian Guľa csapatának az utóbbi kilenc napban. Jó hangulatban vártuk a Rózsahegy elleni hazai mérkőzést, hiszen az utóbbi négy tétmeccsünket megnyertük, s ezeken összesítve 14 gólt rúgtunk. A szombat délutáni feladat az volt, hogy a tabella 9. helyén álló liptói csapat ellen tovább gyarapítsuk bajnoki pontjaink számát. A legutóbbi bajnokihoz képest egy változás volt a kezdőcsapatban: Romero helyett ezúttal Vitális kezdett.

Nagy iramban kezdtük a találkozót, a 7. percben már meg is szerezhettük volna a vezetést: Dimun tette Trusa fejére a labdát, melyet Frühwald a kapufára tolt. Két perccel később Čermák is fejjel próbálkozott, a labda azonban fölé szállt. Jól mozogtunk a széleken, mindenki győzelemre játszott. A labdabirtoklásban is jobbak voltunk, de dicséretesen védekezett a liptói csapat. A 17. percben is milliméterekre jártunk a góltól: két kapufát rúgtunk egy helyzetből. Herc az alapvonalról adta be centerbe a labdát, mellyel előbb Vitális találta el a jobb kapufát, az ismétlés során pedig Čermák fejelt a felső lécre. Bődületes, mi maradt ki!

Andzouana lökete is tapsra késztette a közönséget, csapatkapitányunk épp arról a helyről próbálkozott, ahonnan az előző két bajnokin is betalált, de ezúttal védett a kapus. „Mindenki szurkoljon!” – így buzdította a nézőket a B-közép, de a gól az ütemes szurkolás ellenére sem akart megszületni. Vitális távoli próbálkozása fölé szállt, Goure rövid sarokba tartó labdájának a kapus állta útját, majd Trusa fejese is célt tévesztett.

Goure próbálkozásaival indult a második félidő: előbb a tizenhatos vonaláról lőtt mellé, majd Brunetti centerbe tett labdáját fejelte a kapus kezébe. A 61. percben a brazil védőnk is előrejött fejelni, de a szöglet után ismét Frühwald kezében landolt a labda. A 63. percben felhördült a közel 4500 fős közönség: Gruszkowski szép beadását Goure akrobatikus mozdulattal próbálta kapuba juttatni, ám a labda nem találta meg a hálóba vezető utat. A hatalmas lehetőség után ismét elefántcsontparti támadónk szerezhetett volna gólt, szorongatott helyzetből viszont a kapu fölé rúgott. Zengett-zúgott a „Mindent bele, mindent bele!” buzdítás.

Játékban jobbak voltunk a Rózsahegynél, de Csinger öt méterről kihagyott ziccere után is csak a bosszankodás maradt. A 73. percben a csereként beállt Ramadan egy újabb hatalmas helyzetben maradt alul Frühwalddal szemben, aki reflexszel ütötte ki a gólba tartó labdát. Ahogy egyre gyorsabban peregtek a játékpercek, úgy kezdett fokozódni a feszültség, a vendégek pedig már az időt is húzták a pontrúgásoknál. A 82. percben derült égből villámcsapásként érkezett a rózsahegyi gól: a csereként beállt Boďa első labdaérintésből egy szöglet után megszerezte a vezetést – 0:1. A rendes játékidő letelte előtt egy perccel Popovićnak köszönhetően maradt ez az állás, Lavrinčík egy kontratámadás során nagyon közel állt az újabb találathoz.

A negyedik játékvezető már felmutatta az ötperces hosszabbítást jelző táblát, mi pedig minden erőnkkel hajtottunk legalább az egyenlítésért. A 94. percben szabadrúgáshoz jutottunk. Tudtuk, hogy ez az utolsó esélyünk az egy pont itthon tartására. Čermák állt a labda mögé, az ötösbe ívelt, ahol a berobbanó Barišić a felső léc segítségével fejjel kiegyenlített – 1:1. A gólörömöt követő másodpercekben már nem maradt több idő az eredmény megváltoztatására.

Hatalmas helyzeteket dolgoztunk ki, többször a kapufát is eltaláltuk, mégis az utolsó pillanatokban tudtunk csak pontot menteni a sokkal szerencsésebb Rózsaheggyel szemben. Két hét válogatott szünet következik, majd az Aranyosmarót csapatát látjuk vendégül a MOL Arénában.

Edzői értékelés:

Adrian Guľa (DAC 1904): „Az eredmény nem jó. A teljesítményre mondhatjuk, hogy visszafogott volt. Nem voltunk hatékonyak a mai mérkőzésen. Az első félidőben nagyon jól kezdtünk, a vendégek kapusa három óriási helyzetünknél is hatalmasat védett. Ez tartotta őket életben. A félidő miatt egy kicsit kiestünk a ritmusból, de aztán sikerült visszatérnünk, és folytatódott a kihagyott helyzetek fesztiválja. Pechünkre egy pontrúgás után gólt kaptunk, utána viszont nem veszítettük el a fejünket – mint a Besztercebánya elleni meccsen –, hanem folytattuk, mentünk tovább, igyekeztünk kiegyenlíteni. Örülnünk kell legalább ennek az egy pontnak. Próbálkoztunk, igyekezünk, harcoltunk. Barišić becserélése is segített, hiszen a gólon kívül volt még egy nagy helyzete. A meccsen a hatékonyság hiánya döntött, mert a helyzeteink megvoltak. Köszönjük a B-középnek a szurkolást. Drukkereink hozzásegítettek bennünket ahhoz, hogy legalább ezt az egy pontot megszerezzük. Biztos vagyok benne, hogy ha ilyen tempóban és ilyen aktivitással fogunk játszani, akkor előbb-utóbb hatékonyak leszünk, és megnyerjük az ilyen összecsapásokat.”

Ondřej Smetana (Rózsahegy): „Számítottunk rá, hogy a hazaiak az első tíz-húsz percben beszorítanak bennünket. Tudtuk, hogy szervezetten kell ellenük játszani, és hatástalanítani a felfutásaikat. Sajnos nem reagáltunk a legjobban, főleg a jobb oldalon akadtak gondjaink a hazai támadások kivédekezésével. Ellenfelünk Maslon keresztül igyekezett letámadni minket. A félidőt viszont túléltük, és sikerült jól reagálunk. Tudtuk, hogy ha kihúzzuk az első játékrészt, akkor a másodikban lesznek szabad területeink. Azzal is tisztában voltunk, hogy jó támadóink vannak a kispadon, a cserék után pedig jöttek is a lehetőségek. Mi is nagyon sok hazai helyzetet túléltünk. Egy ilyen ellenféllel szemben, mint a DAC csak úgy lehet pontot szerezni, ha sikerül kivédekezni a gólhelyzeteket, és kell az is, hogy a kapus jó napot fogjon ki. 0:1-es állásnál volt még egy nagy lehetőségünk, ha azt berúgjuk, elvisszük a három pontot. Ez azonban nem jött össze, az utolsó hazai helyzetet nem éltük túl kapott gól nélkül.”

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

DAC 1904 - MFK RUŽOMBEROK 1:1 (0:0)
Niké Liga, 14. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2023.11.11., 15:00
Játékvezetők: Marhefka - Ferenc, Vitko
Nézőszám: 4459
Gólszerzők: 94. Barišić, ill. 82. Boďa
Sárga lap: 23. Dimun, 77. Csinger, ill. 84. Frühwald
DAC 1904: Popović - Gruszkowski, Csinger, Brunetti, Andzouana (K) - Vitális (66. Káčer), Dimun (86. Romero), Čermák - Trusa (83. Barišić), Goure, Herc (66. Ramadan)
Rózsahegy: Frühwald - Luterán, Maslo, Gabriel, Selecký - Múdry, Zsigmund (K), Lavrinčík - Hladík (58. Chobot), Chrien (79. Boďa), Tučný (58. Šefčík)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 45% : 55%
Lövések: kapura: 8:2, mellé: 12:2
Szabadrúgás: 5:7
Szöglet: 7:3
Les: 0:1