Hír

Alex Mendez a DAC játékosa

Alex Mendez a DAC játékosa

A-CSAPAT
|
Hír
| hé 19.12.2022, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

A huszonegy éves spanyol balhátvéd, Alejandro Mendez Garcia Nagymihályból igazol hozzánk.

A görög támadó, Ioannis Niarchos után egy újabb erősítést érkezik hozzánk, ezúttal a védelembe. Alejandro „Alex” Mendez Garcia végleg a DAC játékosa lett, 2026. június 30-ig szóló szerződést kötve klubunkkal. A huszonegy esztendős spanyol balbekket a Nagymihály együttesétől igazoltuk.

„Az utóbbi két évben Szlovákiában futballoztam és volt lehetőségem meggyőződni arról, hogy a DAC egy nagy klub. Nagyon örülök a Dunaszerdahelyre való érkezésemnek, ez egy remek lépés a pályafutásomban. Amikor az ügynököm felhívott és elmondta, lehetőségem nyílik a DAC-hoz igazolni, egyértelműen fogalmaztam neki: igen, menni akarok. Igyekezni fogok a lehető legjobban a csapat segítségére lenni, hogy közösen sikereket érjünk el” – jelentette ki Alex Mendez, aki a baloldali védő pozíciójában futballozik. „Tudom, hogy a kezdőcsapatbeli helyekért folyó küzdelem nem lesz könnyű, mivel Eric Davis számomra az egész bajnokság egyik legjobb játékosa és a balhátvéd posztján Yhoan Andzouana is remekül teljesített. Azonban bízom benne, hogy amennyiben ugyanolyan teljesítményt fogok nyújtani, mint az eddigi pályafutásom során, lehetőséget kapok a kezdő tizenegyben és erősítést jelentek majd a csapat számára.”

Alex Mendez (szül. 2001. július 28-án) Elche városában született és az ottani CF Celtic neveltje. Később az otthonától nem messze található CD Alcoyano akadémiáján pallérozódott, ahonnan 2020 januárjában az MFK Zemplín Nagymihály gárdájához igazolt. A kelet-szlovákiai együttesben négy szezon során 65 alkalommal lépett pályára a Fortuna Ligában, hétszer a Slovnaft Cup-ban is szerepet kapott. Új szerzeményünk azon két mezőnyjátékos egyike, aki ősszel mindvégig pályán voltak a szlovák élvonalban. Az ősz végeztével csapatunkkal edzett és a pozsonyi Slovan elleni felkészülési találkozón pályára is lépett. Mendez lett klubunk történetének első spanyol labdarúgója.

„Örülünk Alex Mendez leigazolásának. A védelem baloldalára érkezik, és nemcsak a korbeli, de a fizikai, főleg a gyorsasági-kitartási és a technikai elvárásainkat is teljesíti. Remélhetőleg jól beilleszkedik majd a csapatba és megnöveli a konkurenciaharcot a védelem bal oldalán, ahol erre nagy szükségünk van” – osztotta meg gondolatait Adrian Guľa vezetőedző.

„Alex egy modern és gyors balhátvéd, aki magában ötvözi a támadóimpulzusokat és a védekezés iránti felelősséget. Több helyzetben is feltérképezhettük őt, látunk benne fejlődési lehetőséget. Minimális adaptációs időre lesz szüksége, mivel ismeri a bajnokságot, mi pedig kénytelenek voltunk megerősíteni a csapatot a balhátvéd pozíciójában, mivel Davis hiányában a szezon kezdetétől küszködünk azon a poszton” – tette hozzá a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Alex, üdvözölünk a DAC- ban és sok sikert kívánunk!