Hír

Rangos díjat kapott a DAC Akadémia ifjú tehetsége

Rangos díjat kapott a DAC Akadémia ifjú tehetsége

AKADÉMIA
|
Hír
| ke 13.2.2024, FAA, SFZ

Az U10-es korosztályban futballozó LukᚠKováč a Tehetség kategóriában vehette át az első helyezettnek járó üvegcipőt a Szlovák Labdarúgó Szövetség Grassroots Gáláján.

A Szlovák Labdarúgó Szövetség a Grassroots Gála keretében hatodik éve díjazza az amatőr és utánpótlás labdarúgás tehetséges fiatal játékosait, edzőit és játékvezetőit. Február második hétvégéjén Somorján rendezték meg a gálát, ahol ismét több kategóriában díjazták a legjobbakat.

Tíz ifjúsági kategória tíz legjobb labdarúgója kapta meg a Tehetség kategória első helyezettjének járó üvegcipőt. Az U10-es korosztályban a 2022/23-as McDonald´s Cup döntő mérkőzésein nyújtott teljesítmény alapján dőlt el, hogy ki lesz a trófea birtokosa. A legjobb játékosokat a regionális Grassroots koordinátorok és a Szlovák Labdarúgó Szövetség technikai osztályának képviselői értékelték. A döntés értelmében az U10 kategória legjobb játékosa akadémiánk neveltje, LukᚠKováč lett.

„Nagy öröm akadémiánk számára, hogy LukᚠKováč teljesítményére magasabb szinteken is felfigyeltek. A labdarúgásban az egyéni elismerések is számítanak, mindez motiválóan hathat a tehetséges növendékeink számára. Szívből gratulálunk Lukášnak, és vele együtt örülünk a díjnak” – jegyezte meg Németh Krisztián, a DAC Akadémia igazgatója.

article_bannerarticle_banner