Hír

Tematikus szakmai nap

Tematikus szakmai nap

AKADÉMIA
|
Hír
| sze 18.10.2023, Kurucz,Kiss
article_banner
article_banner

​Október 12-én a Bonbon hotelben tematikus szakmai napot tartottunk a DAC Akadémia vezetői és edzői számára. A hazai szakembereken kívül vendégül láttuk a somorjai, az érsekújvári, a felsőszeli futballklub, valamint a komáromi KFC és a Kukkonia Liga projekt sportvezetőit.

Előadásával megtisztelt bennünket a Magyarországról érkezett Liszkai Dezső, a Nemzeti Sportügynökség égisze alatt tevékenykedő Labdarúgó Módszertani Központ igazgatója, Marczinka Tamás és Nagy Márton. Az előadók névsorát bővítette továbbá Varga Károly, a Kárpát-medencei Akadémiai Rendszer szakmai igazgatója.

„A szimpózium során egyebek mellett arra kerestük a választ, milyen kihívások várnak a futballra sporttudományi és stratégiai szempontból. Egy nagyon értékes és hasznos napot töltöttünk együtt, melyen irányelveket kaptunk arra vonatkozóan, hogy a labdarúgásban a sporttudomány miként integrálható a gyakorlatba. Az összetartozás és a közös fejlődés jellemezte a szimpóziumot, melyhez hasonlót a jövőben is tervezünk, hogy együtt gondolkozzunk, és közösen keressük a válaszokat a sportágat érintő kihívásokra” – értékelte a szakmai napot Németh Krisztián, a DAC Akadémia igazgatója.

Az előadássorozat végeztével edzőink ráadásként átvehették a KMAR Sportakadémiai kézikönyvét.

article_bannerarticle_banner