Hír

A Mol Arénában ünnepelték U16-osaink a bajnoki címet

A Mol Arénában ünnepelték U16-osaink a bajnoki címet

AKADÉMIA
|
Hír
| hé 3.6.2024, Kiss,FAA
article_banner
article_banner
article_banner

U16-os csapatunk a hétvégén Bősze Levente két és Pecsuk Dominik egy találatával 3:2-ra legyőzte az örök rivális Slovan együttesét, a mérkőzés után pedig hatalmas ünneplésbe kezdtek a korosztály idei bajnokai.

A Biegelbauer Róbert vezetőedző által irányított csapat már az utolsó, 26. forduló előtt bebiztosította az idei bajnoki címet, de a fiúk a végső mérkőzést sem vették félvállról, hiszen a zárómeccsre egy igazán különlegese helyszínen, a MOL Arénában került sor, az ellenfél pedig a DAC mindenkori legnagyobb riválisa, a pozsonyi Slovan volt.

A stadionba a csapattagok hozzátartozóin és barátain kívül nagyon sok sárga-kék szurkoló is kilátogatott, hogy méltó helyen és méltó módon megünnepeljék a srácokkal az aranyérmet. Zúgtak a rigmusok, lengtek a zászlók, akárcsak az A-csapat meccsein, és néhány füstbomba is színesítette a hamisítatlan DAC-os szurkolást. Az extra buzdítás még nagyobb energiával töltötte fel a fiataljainkat, akik a hármas sípszó elhangzása után azonnal hatalmas ünneplésbe kezdtek.

A bajnokavatón az első helyezettnek járó serleg mellé minden játokosnak a nyakába került az aranyérem, a fiúk pedig nem győzték fogadni a gratulációkat. Az U16-os csapatnak a DAC Akadémia képviselői mellett a Szlovák Labdarúgó Szövetség küldöttjei is gratuláltak. A fiatalok egészen elképesztő teljesítményt nyújtva emelhették magasba a kupát, hiszen a szezon során lejátszott 26 mérkőzésből 23 alkalommal hagyták el győztesen a pályát, egyszer döntetleneztek, és mindössze két alkalommal találtak legyőzőre. Az ilyen teljesítményre igazán büszkén mondhatjuk, hogy: szép volt, fiúk!

A bajnoki ünneplés mellett búcsúztatásra is sor került szombaton a MOL Arénában. A klubvezetés az U19-es utánpótláscsapatunk tagjainak köszönte meg a szezon során nyújtott teljesítményt, és kívánt további sok sikert a korosztályból kiöregedő játékosoknak. Az idei bajnokságot a hetedik helyen záró gárda tagjai egy-egy mezt kaptak emlékbe klubunktól.